Primeur: eerste nachtvorst van het najaar in Eindhoven

11 oktober 2016 om 11:55
nl
De eerste vorst van dit najaar is een feit. Er was al eerder sprake van vorst aan de grond, maar afgelopen nacht dook de temperatuur in Eindhoven naar minus 0,4 graden, zegt Meteogroup. In de rest van Brabant bleef het wel boven het vriespunt.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

"Bij vorst aan de grond vriest het tien centimeter boven het gras", aldus woordvoerder Jordi Bloem van Meteogroup. "Maar in Eindhoven vroor het in de nacht van maandag op dinsdag ook op neushoogte." Ook in Overijssel, de Achterhoek en Limburg daalde de temperatuur onder nul. Op 4 mei van dit jaar vroor het voor het laatst in Nederland.
Normaal gesproken vriest het voor het eerst op gewone meethoogte in de tweede helft van oktober. Het vroegterecord voor de eerste vorst stamt uit 1971, toen de temperatuur op 15 september net onder nul uitkwam in Deelen.
Vrieskou verdwijnt weerVolgens Bloem wil deze koude nacht niet zeggen dat de vorst blijft. "Absoluut niet. De komende nachten zijn we de vrieskou weer kwijt en blijft de temperatuur boven nul." Dinsdagavond en -nacht blijft het bewolkt. Daardoor wordt het niet kouder dan 7 graden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.