Vrachtwagens negeren afsluiting Merwedebrug op A27, maar krijgen nog geen boete

11 oktober 2016 om 20:19 • Aangepast 21 november 2020 om 07:01
nl
De Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem is sinds dinsdagochtend gesloten voor vrachtverkeer, maar veel chauffeurs negeren dit en rijden gewoon door over de brug. Toch wordt dinsdagochtend nog niemand op de bon geslingerd.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Er staan namelijk nog niet genoeg borden die de vrachtwagenchauffeurs waarschuwen. "Zolang er nog niks staat, kunnen we niet handhaven", zo laat een woordvoerster van de politie weten. Rijkswaterstaat erkent dit en zegt druk bezig te zijn met het plaatsen van de borden. In de loop van dinsdag verschenen er wel twee politiewagens bij de brug die in de gaten hielden hoeveel vrachtwagens er doorreden.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

LIVE: Kijk hier naar de webcam van de Verkeers Informatie Dienst
Inspectie controleert"Daarna zal in ieder geval de Inspectie van Leefomgeving en Transport extra gaan controleren bij de brug. Dat hebben ze vorige week al aangekondigd. Ook de politie kan dan handhaven." Die neemt het mee in de gebruikelijke surveillance en zet voorlopig geen extra mensen in. "Net als altijd controleren we steekproefsgewijs. Misschien verandert dat als we signalen krijgen dat het veelvuldig misgaat, maar daar gaan we niet vanuit. Onderschat de vrachtwagenchauffeurs niet."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Rijkswaterstaat gaat de brug vanuit de verkeerscentrales goed in de gaten houden. Er is voor de afsluiting van de brug een speciaal crisisteam binnen Rijkswaterstaat opgericht om alles in goede banen te leiden. Rijkswaterstaat licht ook buitenlandse chauffeurs, die sommige borden niet kunnen lezen, zoveel mogelijk in. "We hebben daar onze kanalen voor. Dat doen we bijvoorbeeld via transportbedrijven."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.