'Dit tolereren we niet', burgemeester brengt bezoek aan ouders onruststokers Gilze

11 oktober 2016 om 16:35
nl
Acht jongens die vrijdagavond werden aangehouden na een vechtpartij op de kermis in Gilze, mogen niet in de buurt van de kermis in Rijen komen. Burgemeester Jan Boelhouwer legt de jongeren dinsdag een gebiedsverbod op en hij gaat in gesprek met de ouders.
Profielfoto van Renée Müller
Geschreven door
Renée Müller

De groep van 25 jongeren veroorzaakte vrijdagavond ongeregeldheden in Gilze, waar op dat moment niet eens een kermis was. Meerdere jongeren werden vrijdagavond mishandeld op de kermis in Gilze. De groep ging, gemaskerd en gewapend met stokken, de slachtoffers te lijf. Ook werden sommige jongeren beroofd.
'Stokje voor steken'De vechtpartij was mogelijk een gevolg van een ruzie eerder die week. De politie hield zeven jongens uit Rijen en een jongen uit Tilburg aan.
De jongens riepen op hun activiteiten deze week door te zetten op de kermis in Rijen. "Daar wil ik een stokje voor steken", aldus Boelhouwer. "Een groep van jongeren tussen de twaalf en achttien jaar, die zich met bivakmutsen en stokken door de gemeente begeven. Dat kunnen we natuurlijk niet hebben."
Bij ouders langsHet is niet zeker dat het bij een gebiedsverbod blijft. "We gaan vandaag bij de ouders langs. We zullen ze erop wijzen dat er schade is geleden. Er is geld verdwenen en er zijn jassen gestolen. Ik wil duidelijk maken dat we het als gemeente niet tolereren dat jongeren van twaalf, dertien jaar zich midden in de nacht met bivakmutsen en stokken op straat begeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.