Politie houdt viaducten extra in de gaten vanwege stenengooiers

11 oktober 2016 om 17:47
nl
Het viaduct over de A59 ter hoogte van de Vutter/Rietvelden bij Den Bosch wordt door de politie extra in de gaten gehouden. Maandagmiddag kreeg een vrachtwagenchauffeur hier de schrik van zijn leven toen er een steen tegen zijn voorruit vloog toen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Zeer waarschijnlijk is de steen gegooid door iemand die op een soort van bromfiets over het viaduct reed. De politie spreekt van een 'levensgevaarlijke actie'.
In het verleden zijn bij dit soort acties zelfs doden gevallen. Zo overleed een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel in 2007 in Best nadat een steen door de ruit van een auto werd gegooid. Haar man raakte toen zwaargewond. De politie wil de dader(s) van nu daarom zo snel mogelijk spreken, meldt ze op Facebook.
LEES OOK: Trucker krijgt steen op voorruit onder viaduct A59: ‘Wonder boven wonder geen ongeluk’
Vorige week gebeurde iets soortgelijks bij het viaduct over de A2 in Vught. Daar werd donderdagavond vermoedelijk vanaf het viaduct een steen op de auto van een man uit Boxtel gegooid. Ook dit viaduct wordt sindsdien extra in de gaten gehouden door de politie.
In beide gevallen raakten de bestuurders niet gewond.
'Niet uitvoerbaar'Andere viaducten over de snelwegen A2 en A59 worden door de politie niet extra in de gaten gehouden. “Dit is niet uitvoerbaar”, laat een woordvoerder weten.
De extra surveillances in Vught hebben nog geen resultaat opgeleverd. Ook hebben zich volgens een woordvoerder nog geen getuigen gemeld die donderdagavond rond zeven uur iets hebben gezien op de A2 bij Vught.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.