Doelpunten van PSV'er Steven Bergwijn helpen Jong Oranje niet naar EK

11 oktober 2016 om 20:33 • Aangepast 21 november 2020 om 07:00
nl
De voetballers van Jong Oranje ontbreken volgend jaar op het Europees kampioenschap, ondanks een ruime zege dinsdag op Cyprus. PSV'er Steven Bergwijn was twee keer trefzeker in een wedstrijd die Jong Oranje met 1-4 won. De andere doelpunten werden gemaakt door Donny van de Beek en Riechedly Bazoer.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De ploeg van tijdelijk bondscoach Art Langeler, tevens hoofd jeugdopleiding bij PSV, eindigde door de overwinning op de tweede plek in groep 8. Dat was niet voldoende voor een EK-ticket.

Wachten op privacy instellingen...

Basisplek BrenetJong Oranje schaarde zich niet bij de vier beste nummers twee. Die strijden in de play-offs om de laatste twee EK-tickets. Bij Jong Oranje stond naast Bergwijn ook Joshua Brenet van PSV in de basis.

Wachten op privacy instellingen...

'Jammer'"Dit is balen", reageerde coach Langeler. Oranje had na het gelijkspel tegen Jong Turkije plaatsing voor het EK al niet meer in eigen hand. "We wisten dat het uiterst lastig werd om ons nog te plaatsen voor de play-offs. Daar komen we uiteindelijk net te kort voor. Het is jammer voor deze generatie voetballers dat zij geen EK meemaken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.