Eindelijk goed 'bruggennieuws' uit Den Bosch, Paleisbrug wint prijs - Omroep Brabant

Eindelijk goed 'bruggennieuws' uit Den Bosch, Paleisbrug wint prijs

11 oktober 2016 om 23:25
nl
De Paleisbrug in Den Bosch heeft dinsdag de Nationale Staalprijs 2016 gewonnen. De brug, ontworpen om het historische centrum van de stad en de Spoorzone van Den Bosch te verbinden, won in de categorie infrastructuur.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De Paleisbrug was één van de vier genomineerden voor de prijs. Ook de verkeersbrug Galecopper in Utrecht, fietsbrug Nieuwe Heemstederbrug in Nieuwegein en de fiets- en voetgangersbrug Golvende Brug in Hoofddorp waren genomineerd in de categorie infrastructuur.
[tweet:https://twitter.com/shertogenbosch/status/785863515609427973]
De prijs is positief nieuws rondom de brug, waarvan de bouw lang duurde. De opening vond ruim een jaar na de geplande datum plaats. In mei 2015 werd de Paleisbrug geopend, die in eerste instantie de naam Ponte Palazzo had. In Den Bosch zijn er de laatste jaren vaker problemen geweest, onder meer met de liggers van de Mariabrug.
BartenbrugDe Bartenbrug is zelfs een echt hoofdpijndossier voor Den Bosch. De gemeente hield bouwonderneming BAM verantwoordelijk voor alle malaise rondom de brug. Begin oktober kreeg BAM in hoger beroep gelijk in het conflict. De hele zaak kostte de gemeente zes miljoen euro.
ZIE OOK: Strijd over Bartenbrug gewonnen door BAM, gemeente Den Bosch gaat overleg aan
StaalprijsDe Nationale Staalprijs bestaat sinds 1971 en wordt iedere twee jaar uitgereikt. Projecten – nieuwbouw, verbouw of renovatie – die geheel of gedeeltelijk in staal zijn uitgevoerd komen in aanmerking voor de prijs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.