Brrrrrr! Bredanaars lopen al warm voor winterse Serious Request - Omroep Brabant
Video

Brrrrrr! Bredanaars lopen al warm voor winterse Serious Request

12 oktober 2016 om 01:44
nl
Pas in december strijkt het Glazen Huis van Serious Request neer in Breda, maar ze lopen in de parel van het zuiden nu al warm voor het winterse feestje. Zo warm, dat de mannen van evenementenbureau Showdriven er drie weken lang aan activiteiten omheen bedachten. "Het wordt een groot, gratis themapark voor iedereen", zegt Tijn Kapteijns. Het park moet Winterland Breda gaan heten.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Zo'n 700.000 bezoekers moeten op het Glazen Huis afkomen, dat van 18 tot en met 24 december in de stad staat. "Die wil je Breda op z'n mooist laten zien. Zo komen ze het jaar daarna terug", zegt Arno van der Star van het evenementenbureau.
Met zijn compagnon heeft hij veel ervaring met het organiseren van evenementen; ze zagen dit als een prachtige kans. "Het Glazen Huis is eenmalig; wij willen dit voortaan elk jaar herhalen." Winterland Breda loopt van 16 december tot en met 8 januari (de voorjaarsvakantie) door.
Ze pakken groot uit. "We zetten Breda als het ware onder een sneeuwbol, maken van de hele stad een winters decor." In de Willemstraat bij het station moeten mensen worden onthaald met een grote poort. Het Valkenbergpark wordt omgetoverd tot een grote kerstmarkt, er komt een kermis en op de Singel kan geschaatst worden.
Ze gaan dat allemaal niet alleen doen. Er is veel hulp van de gemeente en ze werken samen met ondernemers. Ook voor de enthousiaste burger is plek. "Iedereen kan een idee indienen", zegt van der Star.
Hard werkenVeel plannen zijn al concreet, maar sommigen nog niet helemaal. Toch zijn de mannen enthousiast en zelfverzekerd. "Normaal heb je voor zo'n evenement langer de tijd en nu is het erg kortdag. Wij hebben al vaker met dit bijltje gehakt en we weten dat het altijd goed komt", zegt Kapteijns.
Het is al jaren geleden dat er een kerststal of een schaatsbaan was in de Bredase binnenstad. En al jaren gonst het er van de geluiden met verlangens naar een winters en romantisch aangeklede binnenstad. Maar nu lijkt het er toch echt van te komen. "We zien dit als een meerjarenproject. Het kan de komende jaren nog groeien. Maar dit jaar moet het in ieder geval al een 9 zijn", zegt Kapteijns.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.