14 jaar cel geëist tegen Jos de G. voor doden en verkrachten Nicole van den Hurk in 1995

12 oktober 2016 om 19:24
nl
De 48-jarige Jos de G. moet als het aan justitie ligt 14 jaar de cel in voor het verkrachten en doden van Nicole van den Hurk (15) in 1995. Dat is woensdag bekendgemaakt in de rechtbank in Den Bosch.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

De eis kwam na een rechtsgang die maar liefst twee en een half jaar duurde tot stand. Voor het Openbaar Ministerie is er geen twijfel dat De G. verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van de Eindhovense tiener.
De 48-jarige De G. werd op basis van een dna-match in januari 2014 opgepakt. Hij woonde toen zelfstandig maar onder verplichte begeleiding in Helmond. Dat kwam omdat hij veroordeeld was voor een gewelddadige verkrachting van een vrouw in 2000.
LEES OOK: 21 jaar onduidelijkheid in de zaak Nicole van den Hurk
'Kruitvat vol haat'Na een belangrijke doorbraak in het moordonderzoek is het Openbaar Ministerie ervan overtuigd dat Jos de G. Nicole heeft verkracht, neergestoken en vervolgens haar voor dood heeft achtergelaten.
LEES OOK: 'Jos moet tbs krijgen, hij heeft Nicole vermoord'
Helmonder Jos de G. is in de afgelopen jaren vaker veroordeeld voor verkrachtingen en geweld. In 2001 kreeg hij tbs opgelegd en tot zijn arrestatie in de zaak-Nicole werd hij behandeld. Volgens een psychiater was de verdachte door een stoornis, een verbroken relatie en gebruik van drank en cocaïne een 'kruitvat vol haat'.
Lees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina: omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.