Halfbroer Nicole emotioneel in rechtszaal: 'Jos moet tbs krijgen'

12 oktober 2016 om 12:37
nl
Voor de familie van Nicole van den Hurk (15) mag er geen twijfel over bestaan. Jos de G. is de man die Nicole in 1995 heeft verkracht en vervolgens om het leven heeft gebracht. Dat zei halfbroer Tommy woensdagochtend geëmotioneerd in de rechtszaal in Den Bosch. "Voor ons gevoel zit hier de man die onze zus heeft vermoord." De familie pleit voor tbs met dwangverpleging.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Woensdag komt justitie na 21 jaar met een strafeis in een van de meest geruchtmakende moordzaken die Brabant kent. Het gaat alweer om de zeventiende zitting met Helmonder Jos de G. als hoofdverdachte.
Het zit de familie van Nicole dwars dat zij al die tijd geen spreekrecht hebben gekregen in de rechtszaal. Door een wetswijziging mocht halfbroer Tommy woensdag 'eindelijk' het woord voeren. Toch voelen hij en zijn familie zich nog steeds onvoldoende gehoord. "Wij hebben eerlijk gezegd weinig vertrouwen in deze rechtbank."
Slepende rechtszaak traumatiserendDe nabestaanden van Nicole hebben de tweeënhalf jaar durende rechtsgang als traumatiserend ervan. "De schade die ons is aangedaan, is levensgroot", verzucht Tommy. "U snoerde ons al die tijd de mond. Dat maakt dat wij vinden dat wij recht hebben op een immateriële schadevergoeding."
"We horen vandaag een hoop getallen over wat de kans is dat het dna afkomstig is van de verdachte. Als ik al die miljoenen hoor, is er voor mij alle reden om deze man te veroordelen", gaat Tommy verder. "Een onschuldig iemand houdt zijn mond niet, maar wil zijn onschuld aantonen. Hij heeft duidelijk iets te verbergen."
Verkracht en doodgestokenDe Eindhovense Nicole van den Hurk werd ruim twintig jaar geleden verkracht en omgebracht. De speurtocht naar de verdwenen tiener kreeg in de media veel aandacht.
Ongeveer anderhalve maand na haar verdwijning werd het levenloze lichaam van Nicole aangetroffen in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Volg de zaak bij de rechtbank in Den Bosch in ons liveblog

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.