Politie jaagt nog steeds op bommengooier bij NAC-FC Oss, beelden waarschijnlijk op tv

12 oktober 2016 om 17:59
nl
De politie is nog altijd druk op zoek naar de persoon die op 11 maart in Breda een vuurwerkbom gooide tijdens de wedstrijd NAC-FC Oss. Het projectiel werd vanuit het uitvak met Osse fans gegooid waarna sportfotograaf Huub Schouteten een gehoorbeschadiging opliep. De politie is in het bezit van beelden van het incident en overweegt nu om deze op televisie te tonen in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Op 11 maart werd het publiek in de tweede helft van de wedstrijd NAC-FC Oss opgeschrikt door een enorme knal. Vanuit het het vak met Osse fans was een zwaar stuk vuurwerk richting het speelveld gegooid. Het explosief vernielde onder meer een stoeltje op de tribune, waarvan de stukken maar net over de hoofden scheerden van een aantal sportfotografen op het veld.
GehoorbeschadegingHet incident had vooral gevolgen voor fotograaf Huub Schouteten. "Mijn gehoor is flink beschadigd", zei hij eerder tegen Omroep Brabant. "Het is aanklooien, want ik heb ineens een handicap. Ik hoor met beide oren bijna niets meer."
'Beetje belachelijk'De dader is tot op de dag van vandaag nog niet gepakt. En dat is vreemd, want de polite heeft dankzij verkregen smartphonebeelden al een behoorlijke tijd de bommengooier op de korrel. "Er is inderdaad nog geen arrestatie verricht, maar er is wel zicht op een verdachte", bevestigde politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk al op 10 augustus.  
Maar van een arrestatie is tot op heden geen sprake. "Het is een beetje belachelijk dat het zo lang moet duren", zegt verslaggever Ronald Sträter, die de zaak voor Omroep Brabant in de gaten houdt. "Het zal misschien moeilijk zijn om bewijslast te verzamelen, dat snap ik best, maar het is inmiddels zeven maanden geleden. Er wordt gefluisterd dat de dader niet uit Nederland maar uit België komt. Dat zal het misschien bemoeilijken."
Vrijgeven van de beeldenDe politie heeft de zaak niet opgegeven en maakt nog steeds jacht op de bommengooier. Er wordt volop gerechercheerd, volgens persvoorlichter Van Hooijdonk: "We zijn er mee bezig, er zijn meerdere paden die we bewandelen. Er wordt tactisch onderzoek gedaan en er is momenteel overleg met het Openbaar Ministerie om de beelden vrij te geven op televisie bij Bureau Brabant van Omroep Brabant."  
Naast de politie zijn ook NAC en FC Oss in het bezit van de beelden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.