PSV boekt miljoenenwinst dankzij Wijnaldum, Bruma en Champions League

12 oktober 2016 om 16:05 • Aangepast 21 november 2020 om 06:59
nl
PSV heeft over het seizoen 2015-2016 een winst gemaakt van 4,3 miljoen euro. Dat bleek uit de jaarcijfers die woensdag gepresenteerd zijn. Belangrijkste oorzaak van de winst zijn de transfers van Georginio Wijnaldum naar Newcastle United en Jeffrey Bruma naar VFL Wolfsburg en de inkomsten uit het Champions League-toernooi, waarin PSV vorig seizoen wist te overwinteren. 
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Dat leverde de club bijna 60 miljoen euro op, al ging daar door clausules naar clubs en zaakwaarnemers wel een fors bedrag af. Vorig seizoen was de netto-winst van PSV nog 3 miljoen euro op een begroting van 64 miljoen, nu is die begroting gestegen naar 95 mijoen.

Wachten op privacy instellingen...

Hogere premies door successen De stijging van de omzet is ook te danken aan de hogere inkomsten uit Europees voetbal en de recettes die daarbij geïnd werden. Aan de kostenkant viel een stijging van 7 miljoen euro te noteren, hoofdzakelijk door een versterkte spelersgroep en de hogere premies die moesten worden uitgekeerd als gevolg van de successen.   Over het aan- en verkoopbeleid resteerde een negatief saldo van 3,6 miljoen euro. Dat komt mede omdat bij de transfers van Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum een deel van de opbrengst naar derden verdween en ook de belastingdienst meeprofiteerde. Daarbij trok PSV onder anderen Andrés Guardado, Hector Moreno, Davy Pröpper en Gáston Pereiro aan. Een forse investering, erkent de club, die wel bijdroeg aan het sportief succesvol verlopen seizoen.
Belasting vertrekvergoedingen  PSV beklaagt zich net als vorig jaar over de miljoenen die het kwijtraakt als gevolg van de heffing op 'excessieve vertrekvergoedingen'. Het gaat om een belasting op vertrekregelingen die in de voetballerij van toepassing is wanneer spelers bij een transfer een percentage van de opbrengst krijgen. Het gaat over het seizoen 2015/2016 over een bedrag van meer dan 3 miljoen euro.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.