'Het is puberaal en vooral heel sneu', politie over 'killer clowns' - Omroep Brabant

'Het is puberaal en vooral heel sneu', politie over 'killer clowns'

12 oktober 2016 om 15:08
nl
De 'killer clowns' zijn wat de politie betreft gewoon 'loser clowns'. "We vinden het puberaal en vooral heel sneu"", laat de politie in een schriftelijke reactie weten. In Oss dook er maandag en dinsdag zo’n angstaanjagende clown op.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

‘Killer clowns’ zijn mensen die in een clownspak anderen de stuipen op het lijf jagen. De politie vindt dat het moet stoppen en vindt dat mensen daar zelf ook een rol in spelen. "Als je weet dat iemand zich zo puberaal en sneu gedraagt, dan spreek je hem of haar toch zeker aan?"
'Zijn uit op aandacht'De politie snapt dat de spanning vooral ligt in het krijgen van aandacht en wijst daarom ook naar de media. "We tornen niet aan het recht om hierover te berichten, maar we willen er wel op wijzen dat publicaties en aandacht andere acties kunnen uitlokken."
De hype zorgt er al voor dat ‘echte clowns’ voorlopig binnen blijven. Zo laat fastfoodketen McDonald’s hun eigen Ronald McDonald even niet optreden, zo melden verschillende media.
Ossenaren niet bangDe Ossenaren vermijden het Elzeneindpark in ieder geval niet. “Nee, ik ben dan wel klein maar niet zo snel bang”, vertelt een vrouw die haar hondjes uitlaat. De vrouw vindt het wel vreemd dat iemand verkleed als clown door het park heeft gelopen. “Ik kan alleen maar zeggen dat het een mafkees is. Welk normaal mens doet dat nou?” Een voorbij fietsend jongetje vult aan. “Wat een malloot, hier kunnen mensen een trauma aan overhouden”.
Hoewel de mensen in het Elzeneindpark niet bang zijn, vinden ze wel dat er iets moet gebeuren. “De politie is er toch mee bezig?”, vraagt het jongetje zich hardop af. “Dan komt het vast wel goed.” Een ander voetganger is stelliger. “Deze man mag niet zomaar rondlopen, hij is een gevaar en moet direct worden opgepakt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.