Pas in 2018 duidelijkheid over verbreding van 'ongelukkenweg' A67

12 oktober 2016 om 16:07
nl
Het is nog steeds niet duidelijk of de A67 tussen Eindhoven en Venlo wordt verbreed. Eerst wordt nu bekeken of de doorstroming op de snelweg kan worden verbeterd door de inzet van nieuwe, slimme technieken. Dit heeft verkeersminister Melanie Schultz van Haegen woensdag in Den Haag bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Pas als blijkt dat de slimme oplossingen niet voldoende werken in de strijd tegen files, krijgt de A67 extra rijstroken of langere op- en afritten. De beslissing over hoe de A67 uiteindelijk wordt aangepakt, valt waarschijnlijk in het najaar van 2018.
De minister gaf woensdag samen met de Brabantse provinciebestuurder Christophe van der Maat en zijn Limburgse collega het startsein voor het onderzoek naar de beste oplossing voor de vele files op de snelweg.
Ook wel 'ongelukkenweg'Voor de aanpak van de A67, ook wel ‘ongelukkenweg’ genoemd, is 208 miljoen euro beschikbaar. 55 miljoen euro van de provincie Brabant, 3 miljoen uit Limburg en 150 miljoen uit Den Haag.  
LEES OOK:  Al vijftig ongelukken op A67 dit jaar, snelweg blijft naam 'ongelukkenweg' waarmaken
De A67 is een belangrijke weg voor de bereikbaarheid van Zuid-Nederland. Een drukke weg waar met name in de spits vrijwel dagelijks files staan. 25 tot 40 procent van het verkeer op de weg zijn vrachtwagens.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!