Gewone clowns balen van 'killerclowns': 'We hebben er echt last van' - Omroep Brabant
Video

Gewone clowns balen van 'killerclowns': 'We hebben er echt last van'

12 oktober 2016 om 19:46
nl
Beroepsclowns balen van de ‘killerclowns’ die mensen de stuipen op het lijf jagen. “We ondervinden hier echt schade aan”, vertelt Milko Steyvers, de bekende clown van Circus Herman Renz uit Helmond. “Sommige mensen hebben al een angst voor clowns en dit wordt alleen maar erger zo.”
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Ik ben hier echt niet blij mee. Een clown is een allemansvriend en niet iemand die anderen bang maakt”, aldus de Helmonder. “Ik word nu soms ook horrorclown genoemd en dan moet ik uitleggen dat ik juist vrolijkheid breng.”
Ook collega-clown Björn Wijnands uit Veldhoven ziet er de grap niet van in. “Ik ben clown in hart en nieren en vind het schokkend om te horen dat dit gebeurt.” Hij laat het zijn werk niet beïnvloeden, al denkt hij dat het een ander verhaal wordt als er een killerclown in zijn woonplaats opduikt. “Dan kan het wel lastiger worden, maar tot op heden heb ik er nog geen last van gehad”.
ZIE OOK: 'Het is puberaal en vooral heel sneu', politie over 'killer clowns'‘Rijd niet geschminkt rond’Dit ligt voor Mariska Stout anders. Ze is ‘Clown Funny’ en heeft een site om mensen in contact te brengen met clowns in het hele land. “Ik durf niet meer geschminkt in de auto te zitten. Straks belt iemand de politie”, zegt zij. "Je houdt er dus toch rekening mee."
De angstaanjagende killerclowns zijn momenteel een hype in het land. In Brabant dook er maandag en dinsdag in Oss een clown met een hamer en mes op. In Almere zou er één met een mes achter kinderen aangezeten hebben. “Je jaagt kinderen heel veel angst aan. Draken onder het bed zijn clowns op straat geworden met een mes in de hand”, aldus Stout.
‘Dit jaar erger dan eerst’Steyvers en Wijnans denken dat het fenomeen na Halloween ophoudt. “Je ziet het altijd rond deze tijd van het jaar. Maar het is dit jaar wel erger”, zegt de clown van Circus Herman Renz.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.