'Gevolgen sluiting Merwedebrug onacceptabel groot, minister moet in actie komen'

12 oktober 2016 om 21:09
nl
Onveiligheid, toename van het sluipverkeer, financiële en logistieke consequenties voor ondernemers en een verstoord openbaar vervoer. De gevolgen van de afsluiting van de Merwedebrug voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton zijn onacceptabel groot voor de inwoners van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Dit staat in een gezamenlijke brandbrief van de drie gemeenten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ze vinden dat er zo snel mogelijk maatregelen moeten komen om de brug weer voor alle verkeer open te stellen. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, aan wie de brief is gericht, is dringend gevraagd in actie te komen.  
LEES OOK: Verkeershinder rondom Merwedebrug: vertraging van ruim een uur
Structurele oplossingDe gemeenten snappen dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft, maar ze stellen ook dat tot de abrupte afsluiting is besloten met weinig gevoel voor de impact die dit met zich meebrengt. De gemeenten wijzen op het feit dat er al jaren wordt gestudeerd op uitbreiding van de capaciteit op de A27 en dat er meer dan ooit behoefte is aan een structurele oplossing voor de toekomst.  
De gemeenten horen van de minister ook graag hoe ze denkt om te gaan met de schade voor gedupeerde, lokale ondernemers. Ook hopen ze op een tijdige, passende regeling voor het openbaar vervoer. Inmiddels heeft Arriva een nieuwe dienstregeling aangekondigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.