Verkeershinder Merwedebrug: ook na spits kilometerslange file

12 oktober 2016 om 21:44 • Aangepast 21 november 2020 om 06:59
nl
Het verkeer op de A27 moest woensdag tijdens en na de avondspits rekening houden met flinke vertragingen rondom de Merwedebrug. Richting onze provincie kon de extra reistijd oplopen tot ruim een uur. De politie sloot voor de brug over de Merwede een rijstrook af voor controles.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Vrachtwagens mogen de brug niet meer over en worden uit de verkeersstroom naar andere wegen weggeleid. Zij moeten omrijden via Waalwijk over de A59, A2 en A15 of over de A16. Zo bij de afslag Sleeuwijk waar de truckers van de weg af gehaald worden en weer de andere kant op worden gestuurd via de A27.

Wachten op privacy instellingen...

Rond vijf uur stond er een file van 15 kilometer. Tegen acht uur stond er nog altijd vier kilometer stilstaand verkeer voor de brug. Ook verkeer dat onze provincie uitrijdt via de brug moet rekening houden met vertraging.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: 'Gevolgen sluiting Merwedebrug onacceptabel groot, minister moet in actie komen'
Ook op de A2 richting Brabant was het druk. Voertuigen zwaarder dan 3,5 ton kunnen die snelweg wel gebruiken. Dagelijks rijden er volgens Rijkswaterstaat 18.000 vrachtwagens over de Merwedebrug. Omrijden kost 39 kilometer. De VID maakt zich grote zorgen over de verkeersdrukte rondom de brug.

Wachten op privacy instellingen...

Aangepaste dienstregelingDe sluiting van de brug voor truckers heeft ook gevolgen voor mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer. Arriva rijdt normaal gesproken zo'n tweehonderd keer per dag over de brug. Dat is nu ook voorlopig verboden.
Bussen richting Utrecht gaan vanaf donderdag via de A2 en de brug bij Zaltbommel. Reizigers richting Gorinchem worden vanaf Sleeuwijk verder gebracht over de Merwedebrug met kleine pendelbusjes. Tot wanneer de bussen volgens de tijdelijke dienstregeling blijven rijden, is nog niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.