Hockeyster Frederique Derkx (22) beëindigt interlandcarrière vanwege rugblessure

12 oktober 2016 om 22:24
nl
De interlandcarrière van hockeyster Frederique Derkx is al voorbij. De speelster van SCHC moet op 22-jarige leeftijd noodgedwongen stoppen door een hardnekkige rugblessure.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De Eindhovense hockeyster heeft 56 interlandduels bij Oranje achter haar naam staan. "Het was een pijnlijke keuze, maar mijn lichaam kan het niet meer aan", vertelt Derkx aan de NOS.
Hockeystick niet aan de wilgen gehangenVoor haarzelf komt het besluit niet helemaal als een verrassing. "Dat wist ik eigenlijk een jaar geleden al, maar ik wilde nog vol voor de Olympische Spelen van Rio gaan." Des te zuurder is het dat ze uiteindelijk niet mee mocht naar Rio.
Derkx blijft wel hockeyen voor haar club SCHC in Bilthoven. Dat is ondanks de rugblessure toch mogelijk omdat het spelen van clubhockey veel minder belastend is dan de vele wekelijkse trainingsuren die noodzakelijk zijn als je voor Oranje uitkomt.
Goud met OranjeDe hockeyster kwam in het verleden uit voor HC Den Bosch en het toenmalige Oranje Zwart uit Eindhoven. In 2014 won Derkx met Oranje nog goud op het WK.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.