Video

Onveilige werksituatie voor verkeersregelaars A27, 'geschrokken' Rijkswaterstaat grijpt in

13 oktober 2016 om 14:23
nl
Rijkswaterstaat is naar eigen zeggen erg geschrokken van de onveilige omstandigheden waarin verkeersregelaars woensdagavond op de A27 te werk gingen. De medewerkers die het verkeer aan het noorden van de Merwedebrug moesten omleiden liepen veel gevaar vanwege snel rijdend verkeer, erkent een woordvoerder. Er zijn volgens Rijkswaterstaat ‘kleine maatregelen’ genomen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De regelaars op de weg, die alleen overdag worden bijgestaan door de politie, zijn woensdagavond door Rijkswaterstaat geïnstrueerd om het verkeer op een andere manier te benaderen. Ook zijn er pionnen geplaatst om een meer veilige situatie te creëren. "We hebben vertrouwen dat kleine maatregelen voor een veilige werksituatie zorgen", stelt Rijkswaterstaat.
ZIE OOK: Verkeersregelaars doen álles om vrachtwagens van Merwedebrug te houden: 'Waanzin'
‘Bloedlink’Sinds woensdag staan de bewakers van de Merwedebrug, al dan niet gewapend met een zaklamp, op de linkerrijstrook van de snelweg om zware vrachtwagens om te leiden.
In de avond plaatste de VerkeersInformatieDienst (VID) beelden van de verkeersregelaars op Twitter. De verkeersdienst sprak over 'waanzin' en noemde het werk ‘bloedlink’. Rijkswaterstaat noemt die zorg terecht. “We hebben niet voor niets maatregelen getroffen, ook wij zijn erg geschrokken”, aldus een woordvoerder.
Door de extra verkeerscontroles ontstonden woensdag grote verkeersproblemen op de A27. Ook donderdag blijft maar één rijstrook open en is er veel vertraging op de snelweg. De VID adviseert automobilisten om de weg te mijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.