'Het moet beter', NAC-trainer Dijkhuizen nog niet tevreden over huurlingen Manchester City

13 oktober 2016 om 16:57
nl
NAC-coach Marinus Dijkhuizen is nog niet tevreden over de prestaties van de huurlingen die hij heeft gekregen van Manchester City. Volgens de trainer gaat het langzaam de goede kant op, maar moeten ze meer brengen. "Ik verwacht dat ze met hun kwaliteiten beslissend zijn", zo zegt Dijkhuizen.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC greep onlangs door een verliespartij in Volendam net naast de eerste periodetitel. De kater is inmiddels verwerkt en de ploeg begint vrijdagavond weer fris en fruitig, iedereen is fit, aan de tweede periode met een uitwedstrijd tegen Telstar. Daarbij verwacht coach Marinus Dijkhuizen wat meer van de spelers die zijn club op (gratis) huurbasis heeft van Manchester City, de club waar NAC een samenwerkingsverband mee heeft.
'Ze moeten meer brengen'"Het gaat langzaam beter", zegt Dijkhuizen over de inbreng van de huurlingen uit Engeland. "Maar ik vind dat het nog beter moet. De jongens zijn nu gesetteld, hebben een eigen huisje en zijn dus meer gewend. Het zijn jonge jongens, maar ik verwacht wel dat ze beslissend gaan zijn met hun kwaliteiten. Het zijn goede spelers die wel wat meer moeten brengen."
Nul assists en nul goalsVan de 'Manchester-clan' spelen eigenlijk tot nu toe alleen Ashley Smith-Brown en Brandon Barker wekelijks. Aanvaller Barker is een goed voorbeeld van een speler die echt beter kan. Sterker nog, hij kan misschien wel de beste en meest swingende speler van NAC zijn.
"Barker is gewoon een uitstekende speler", zegt de oefenmeester van NAC. "Alleen is hij tot nu toe weinig beslissend geweest. Nul assists en nul goals. Daar heb ik het toevallig vandaag (donderdag) uitgebreid met hem over gehad. Hij maakt nog te weinig het verschil, vind ik. En dat denkt hij zelf ook."
AgyepongHuurling Thomas Agyepong is een ander verhaal. "Agyepong is gewoon niet helemaal fit binnen gekomen", zegt Dijkhuizen. "Hij is aan de betere hand en gaat richting honderd procent fit. Ook met hem heb ik gesproken. Als ik zie wat hij vandaag op de training heeft gebracht, dan wordt hij een onbetwiste basisspeler."
Mogelijk kleine ingrepen in winterstopNaast het feit dat de huurlingen uit Engeland wat meer moeten brengen, moet NAC ook wat constanter worden. De ploeg wisselde tijdens de eerste periode goede wedstrijden nog te vaak af met mindere. "We zijn een nieuw team en hebben veel jonge spelers", is de verklaring van coach Dijkhuizen. "We moeten steeds beter gaan spelen en hopelijk gaat de wisselvalligheid snel weg. Het team ontwikkelt zich in ieder geval prima."
In de winterstop zal Dijkhuizen misschien ook wat kleine ingrepen doen in zijn selectie. "We moeten individueel bekijken of het misschien beter is als jongens ergens anders gaan spelen. Misschien zijn er ook wel jongens ontevreden en die zelf graag weg willen."
Dijkhuizen op tribuneNAC begint de tweede periode vrijdagavond met een uitduel tegen Telstar. Coach Marinus Dijkhuizen moet in ieder geval op de tribune plaatsnemen, want hij is geschorst. "Ik laat het aan Rob Penders (assistent) over. Het is vervelend, maar ik heb een goede staf. We gaan uit van eigen lracht, we gaan gas geven. Maar zij hebben maar drie punten minder dan wij, dus het gaat geen makkie worden", besluit Dijkhuizen.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.