Luuk de Jong voelt zich weer prima na hoofdblessure

13 oktober 2016 om 17:17 • Aangepast 21 november 2020 om 06:58
nl
Luuk de Jong was tijdens de interlandperiode even uit beeld. De spits van PSV ontbrak bij Oranje door een hoofdblessure. Zaterdag is hij weer inzetbaar tijdens de wedstrijd die PSV speelt tegen Heracles Almelo. "Alles is weer prima."
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De Jong hield een lichte hersenschudding over aan het duel met sc Heerenveen, daardoor moest hij zich afmelden voor de interlands van Oranje tegen Wit-Rusland en Frankrijk. "Ik moest er even van bijkomen. Maar het voelt nu goed, ik heb ook gewoon kunnen trainen."
De aanvaller voelde wat hoofdpijn na het 1-1 gelijkspel tegen Heerenveen. "Maar het is niet verder onderzocht. Het is wel iets waar je mee op moet passen", aldus De Jong. Hij maakt zich verder geen zorgen, ondanks dat broer en PSV-collega Siem de Jong heeft aangegeven dat hij voorzichtiger moet zijn. "Iedereen weet wat mijn manier van spelen is. Ik moet veel de duels aangaan en voor de goal moet je er ook gewoon soms in kleunen. Voetbal is een contactsport, dit zal nog wel vaker gebeuren. Maar alles is weer prima."
PSV staat voor een drukke periode. Na het duel met Heracles Almelo staat voor PSV woensdag de uitwedstrijd tegen Bayern München op het programma. De Jong heeft er zin in, hij is gretig om een goede reeks neer te zetten. "We moeten een goed blok aan wedstrijden neerzetten tot de volgende interlandperiode."

Narsingh en Ramselaar fitTrainer Phillip Cocu kan zaterdag naast De Jong ook beschikken over Luciano Narsingh. De buitenspeler haakte afgelopen week af bij Oranje, maar trainde donderdag gewoon mee bij PSV. Ook Bart Ramselaar, die twee weken geleden een bovenbeenblessure opliep en daardoor enkele duels moest missen, deed de volledige training mee.

Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin trainden apart van de groep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.