Provincie probeert overlast na afsluiting Merwedebrug te beperken

13 oktober 2016 om 17:53
nl
De provincie probeert te voorkomen dat de afsluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem voor het zware verkeer leidt tot overvolle lokale en provinciale wegen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De provincie is hierover momenteel in gesprek met Rijkswaterstaat. Weginspecteurs houden een extra oogje in het zeil wat betreft de doorstroming en de veiligheid op de lokale wegen. Dat antwoordt de provincie op de spoedvragen van de fractie ChristenUnie-SGP-fractie in de Provinciale Staten.
OntheffingDe partij stelde deze week vragen over de gevolgen voor het busvervoer, vrachtverkeer en de consequenties voor de lokale economie. Volgens de provincie kan Rijkswaterstaat nog niet zeggen hoe lang de brug gesloten blijft voor het zware verkeer, zoals het busvervoer.
Rijkswaterstaat vindt het nu nog niet veilig genoeg om al bussen op de brug toe te laten. Rijkswaterstaat bekijkt of later deze week de bussen ontheffing kunnen krijgen. Tot die tijd zet busmaatschappij Arriva extra bussen in om de overlast voor de busreizigers te beperken.
Volgens de provincie is het nog te vroeg om nu al de consequenties voor de lokale economie in te schatten. Bedrijven die schade ondervinden kunnen bij de overheid een verzoek om compensatie indienen, de zogeheten nadeelcompensatieregeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.