PSV is Ajax nu ook buiten het veld de baas

13 oktober 2016 om 19:25 • Aangepast 21 november 2020 om 06:57
nl
Naast het winnen van de Eredivisie heeft PSV ook buiten het veld de slag met Ajax gewonnen. De Eindhovenaren presenteerden woensdag de jaarcijfers van het seizoen 2015-2016 en maakten bekend de op één na hoogste omzet ooit in de clubgeschiedenis te hebben: € 95 miljoen. Dat is meer dan Ajax.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

PSV won afgelopen seizoen op de slotdag de Eredivisie en liet Ajax met lege handen achter. Ook op het gebied van financiële cijfers heeft de Brabantse club Ajax verslagen. De omzet van de concurrent daalde met € 12 miljoen naar € 93,4 miljoen. Feyenoord is op dit gebied helemaal geen partij voor PSV, de Rotterdammers hebben een omzet van € 60,6 miljoen.
Dat de omzet van PSV met € 31 miljoen omhoog is gegaan ten opzichte van vorig seizoen is volgens PSV-watcher Paul Post van Omroep Brabant logisch te verklaren. “Het antwoord is simpel, dat is Champions League. En dan ook het overwinteren, dat zorgt voor een enorme boost. De prestaties waren erg goed en dat is echt het verschil met de cijfers van vorige jaren. En dan waren er natuurlijk ook nog de transfers van Georginio Wijnaldum en Jeffrey Bruma, die samen veel opleverden.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Kans op herhaling minimaal’
De kans dat PSV volgend jaar weer jaarcijfers kan presenteren met zo’n hoge omzet lijkt klein. “De kans dat het qua cijfers weer omlaag gaat is wel heel erg groot”, zegt Post. “Je krijgt voor ieder punt in de Champions League een bonus, maar de kans dat ze net zoveel punten halen als vorig jaar en de kans dat ze overwinteren is minimaal. En of er transfers van het kaliber Wijnaldum en Bruma komen is ook nog maar de vraag.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.