Nabestaanden verlaten zaal na 'leugens' over liefdesleven Nicole: 'Wij zijn diep geraakt'

14 oktober 2016 om 03:22
nl
De harde taal van de advocaten van Jos de G. over het liefdesleven van Nicole van den Hurk (15) heeft kwaad bloed gezet bij de nabestaanden. 
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

Vader Ad van den Hurk had na afloop van de tweede zittingsdag geen goed woord over voor het optreden van raadsman Job Knoester. Die betoogde dat Nicole loog over haar leeftijd en vaak seks had met oudere mannen. "Wij zijn diep geraakt dat onze dochter op een dag als vandaag zo door het slijk wordt gehaald."
Knoester en zijn collega Yvonne van der Hut sluiten de mogelijkheid niet uit dat er van een zedenmisdrijf nooit sprake is geweest, zo maakten ze in de rechtszaal bekend. "Het scenario dat er sprake is geweest van vrijwillige seks, past bij het beeld van het slachtoffer. Er zijn bovendien onvoldoende bewijzen dat het slachtoffer is verkracht", betoogde Knoester in de rechtszaal.
Uitbundig levenVolgens de verdediging leidde Nicole rond de periode van haar dood een uitbundig leven. "Uit de verklaringen valt af te leiden dat het slachtoffer loog over haar leeftijd, dat ze met drie jongens tegelijkertijd verkering had, dat ze seksueel ervaren was, dat ze op oudere mannen viel en dat ze seks met hen had. En ze ging soms stiekem uit."
ZIE OOK:  Advocaat op tweede dag zaak-Nicole: 'Jos de G heeft geen eerlijk proces gekregen'
Dit relaas viel totaal verkeerd bij de nabestaanden. Een deel van hen kon het niet langer aanhoren en verliet overstuur de zaal. "We hebben veel dingen gehoord die niet waar zijn", verzucht vader Ad na afloop. Zijn gezicht spreekt boekdelen. "Nicole wordt nu afgeschilderd als een meisje dat maar beter kan gaan werken in zo'n fabriek waar meisjes werken voor hun geld", zo hint Van den Hurk op prostitutie. "Dat is hard om te horen als ouders."
Smerig spelVolgens Van den Hurk spelen de advocaten een smerig spel over de rug van zijn dochter. "Kom op, het gaat hier om kindermoord. Kom tot de zaken en schets geen verkeerd beeld van Nicole. Iedereen in haar omgeving weet dat zij niet zo was. Ja, ze deed een poedertje op haar gezicht, so what? Welk meisje op die leeftijd doet dat niet? Het was gewoon een normale meid die zich op een correcte manier gedroeg."
ZIE OOK: Vader Nicole na eis: '14 jaar is te weinig, deze harteloze man heeft geen geweten'
Omdat het pleidooi van de verdediging zo veel indruk maakte, heeft Van den Hurk dringend de behoefte om daar in de rechtszaal op te reageren. Dat kan alleen via zijn advocaat. Daarover valt vrijdag, op de derde en laatste zittingsdag, een besluit van de rechter. "Het pleidooi van de verdediging was een lachertje. Dit kwam niet eens in de buurt van de waarheid van Nicole", benadrukt Van den Hurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.