Verzekeraar vergoedt schade brand theater Palazzo Grave niet

14 oktober 2016 om 14:26
nl
De miljoenenschade die ontstond door de grote brand in theater Palazzo in Grave wordt niet vergoed door de verzekeraar. Nationale Nederlanden concludeert na uitgebreid eigen onderzoek dat er sprake is van brandstichting.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De brand in Palazzo brak eind april 2015 uit en legde het theater volledig in de as. Ook omliggende panden liepen schade op.
Eigenaar verdachtEigenaar Jan-Paul Beukering werd verdacht van brandstichting, maar hij werd niet vervolgd. Het onderzoek naar hem leverde niet genoeg bewijs op.
Volgens Beukering was hij voor de brand uitbrak in elkaar geslagen door twee of drie indringers. Die eisten volgens hem de code van zijn kluis. Vervolgens zou hij zijn vastgebonden, met een brandbare stof zijn overgoten en bewusteloos zijn geraakt. Hij was naar eigen zeggen net op tijd bij kennis om aan de vlammenzee te ontsnappen.
'Voldoende grond'In de Gelderlander wijst een woordvoerder van Nationale Nederlanden op het verschil tussen het strafrechtelijk onderzoek dat de politie deed naar de brand en het eigen onderzoek van de verzekeraar, dat zich richtte op de civiele- en verzekeringskant van de zaak. Hierbij kunnen er volgens de woordvoerster 'andere zaken meewegen en kan er alsnog voldoende grond zijn om de claim - die in de miljoenen liep - af te wijzen'.
Nationale Nederlanden wees vanwege alle twijfel een jaar geleden ook al Beukerings verzoek om een voorschot op het verzekeringsgeld af.
De advocaat van Beukering laat aan de krant weten een bodemprocedure tegen Nationale Nederlanden aan te spannen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.