Video

Geen tweede WK-goud, wel profploeg voor Karlijn Swinkels: 'Volgend jaar rij ik ze er allemaal af'

14 oktober 2016 om 12:56 • Aangepast 21 november 2020 om 06:56
nl
Het is Karlijn Swinkels vrijdag niet gelukt om bij het WK voor wielrenners in Qatar haar tweede regenboogtrui te grijpen. In de categorie junior vrouwen werd Swinkels elfde in de wegwedstrijd. Daarmee was ze wel de beste Nederlandse.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

De wereldtitel was voor de Italiaanse Balsamo, die de sprint van een flink uitgedund peloton won. Swinkels kwam niet verder dan de elfde plaats, nadat vier ploeggenootjes van haar eerder in de wedstrijd tegen het asfalt waren gegaan. 'Iedereen huilen, allemaal teleurstelling', zo reageerde de Handelse na afloop. 'Ik wilde deze wedstrijd solo winnen. Helaas is dat niet gelukt, maar ik mag tevreden zijn met deze week.'
Opmaat naar profloopbaanMaandag won Swinkels namelijk de wereldtitel tijdrijden, waardoor er toch een regenboogtrui mee naar Handel gaat. De wereldkampioene heeft sindsdien de profploegen voor het uitzoeken. 'Ik heb een aantal aanbiedingen gehad. Daar ga ik nu rustig over nadenken.' De 17-jarige Swinkels, nu nog lid van de damesploeg van de Limburgse formatie De Bergklimmers, heeft in ieder geval de zekerheid dat ze volgend seizoen in het profpeloton rijdt. 'Dan rij ik ze er allemaal af', zo besluit ze haar week in Qatar met een grote glimlach.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.