Vliegtuigspotters moeten de komende weken in Volkel zijn

14 oktober 2016 om 16:32 • Aangepast 21 november 2020 om 06:56
nl
Vliegtuigspotters kunnen de komende twee weken hun lol op rondom vliegbasis Volkel. Het Amerikaanse, Griekse en Italiaanse leger komen van 17 tot en met 28 oktober naar de vliegbasis om trainingsmissies te vliegen. Vrijdagmiddag kregen de spotters vast een opwarmertje, vier Amerikaanse F15’s landden alvast in Volkel.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

Een handjevol fanatieke spotters had zich vrijdag rond het middaguur verzameld op de spottersplek. Allemaal uitgerust met een camera met flinke telelens staan ze te wachten op de ‘Eagles’, zoals de F15’s heten.

Wachten op privacy instellingen...

Niet bijzonderHoewel de F15 voor de meeste spotters niet heel bijzonder meer is, hebben ze toch de moeite genomen om naar Volkel te komen. “Zoveel is er tegenwoordig niet meer te zien hier, dus dit pak je dan even mee” verklaart een van de spotter.
“Op een normale dag mag je blij zijn als je in de ochtend vier vliegtuigen ziet. Als je in de buurt woont en die Amerikaanse kisten komen, dan is het wel de moeite waard om even langs te gaan.”

Wachten op privacy instellingen...


Seizoen voorbijDe trainingsmissies zijn een mooi extraatje voor de spotters. “Het seizoen is eigenlijk al voorbij, dat ze hier dan twee weken rondvliegen is mooi meegenomen” aldus een spotter die vanuit Eindhoven naar Volkel is gekomen.
Wat er dan precies leuk aan is om naar de vliegtuigen te kijken kunnen de spotters zelf ook niet helemaal duiden. “Het valt niet te omschrijven, dat is een gevoel. Iets dat er bij veel van ons al van kleins af aan in zit.”
Maandagochtend kan het feest voor de spotters echt beginnen, dan komen ook de Griekse en Italiaanse vliegtuigen aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.