Minister Schultz wil snellere reparatie Merwedebrug

14 oktober 2016 om 16:37
nl
Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) gaat ervan uit dat de Merwedebrug bij Gorinchem sneller gerepareerd zal zijn dan over twee maanden.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“We kijken of we het naar voren kunnen trekken”, zei de bewindsvrouw vrijdag na de ministerraad.
De brug op de A27 is voor het vracht- en busvervoer in beide richtingen gesloten omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Schultz is met de regio aan het kijken hoe de problemen die veroorzaakt worden gezamenlijk kunnen worden opgelost.
LEES OOK: Bekeuringen voor vrachtwagenchauffeurs die over gesloten Merwedebrug reden, worden verscheurd
Schadeloosstelling  Er wordt ook onderzocht of bedrijven voor schadeloosstelling in aanmerking kunnen komen, zei Schultz. De transportsector heeft grote last van de afsluiting. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Vrachtwagens moeten omrijden en busbedrijven zetten kleine busjes in om passagiers toch snel over de brug te krijgen.
LEES OOK: Verkeersregelaar is zijn leven niet zeker bij de Merwedebrug [FILMPJE]
De 55 jaar oude Merwedebrug is sinds dinsdag dicht voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Door de haarscheurtjes is het volgens Rijkswaterstaat niet verantwoord om zwaar verkeer te laten passeren. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.