Video

Scootmobielen een gevaar op de weg: 'Ze letten gewoon niet op'

14 oktober 2016 om 20:09
nl
Scootmobielen zijn vaak een gevaar op de weg. Volgens Veilig Verkeer Nederland is het aantal ongelukken met scootmobielen de afgelopen vijf jaar verdubbeld. De organisatie wil daarom veel meer cursussen rijvaardigheid gaan geven.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Ze geven hier elk jaar gratis een cursus, maar veel ouderen volgen die gewoon niet. Even later hoor je dan dat ze een poort eruit hebben gereden of tegen een auto zijn gebotst", zegt een scootmobieler in Sint-Oedenrode. Volgens hem is het rijden op zo'n ding helemaal niet zo moeilijk: "Ik heb geen autorijbewijs en heb er totaal geen moeite mee, als ik het kan dan kan iedereen het".
VroemEen vrouw die op haar scootmobiel door het dorp rijdt zegt dat er veel te hard wordt gereden door de oudjes: Dan hoor je vroemmm en komen ze eraan, ze letten gewoon niet op". De vrouw zegt dat veel scootmobielers een gevaar op de weg zijn.
Een cursus helpt ook niet altijd, zegt een dame die haar boodschappen op de scootmobiel doet. "Sorry dat ik het moet zeggen, maar sommigen kunnen het gewoon niet. Dan botsen ze tegen een auto of ze vallen als ze van de stoeprand rijden. Heel oude mensen zouden eigenlijk niet meer op zo'n ding moeten rijden, want ze letten gewoon niet op".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.