Diederik Samsom wil financiële compensatie voor getroffen ondernemers Merwedebrug

14 oktober 2016 om 19:20 • Aangepast 21 november 2020 om 06:55
nl
Er moet een financiële compensatie komen voor ondernemers die dagelijks gebruikmaken van de Merwedebrug bij Gorinchem. Dat vindt PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Ondernemers die dagelijks over de brug moeten, zijn nu de klos. Daar moet een compensatie voor komen, dus daar wil ik politieke druk voor uitoefenen”, laat Samsom vrijdagmiddag weten.
ZIE OOK: Provincie probeert overlast na afsluiting Merwedebrug te beperken
'Had nooit zover mogen komen'Volgens de politicus had het nooit zover mogen komen dat de brug niet meer toegankelijk is voor zwaar verkeer. “Dat is achteraf makkelijk geconcludeerd, maar het is wel waar. Als er eerder beter onderhoud was gepleegd, hadden we deze situatie niet gehad.”
ZIE OOK: Bekeuringen voor vrachtwagenchauffeurs die over gesloten Merwedebrug reden, worden verscheurd
De brug op de A27 is voor vracht- en busvervoer in beide richtingen dicht omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Minister Melanie Schultz (VVD) van Infrastructuur sprak vrijdag in de Tweede Kamer haar verwachting uit dat de brug sneller gerepareerd zal zijn dan over twee maanden.
TransportsectorEr wordt onderzocht of bedrijven voor schadeloosstelling in aanmerking komen. Vooral de transportsector heeft last van de afsluiting.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.