Video

‘Angstaanjagende conclusies’, CDA eist snelle verbetering bij onveilige tbs-kliniek in Eindhoven

15 oktober 2016 om 00:34
nl
Zorgwekkend en angstaanjagend. Dat is de reactie van het CDA op de uitkomsten van het onderzoek naar De Woenselse Poort. Volgens de Inspectie Veiligheid en Justitie is er onder meer sprake van intimidatie, een doofpotcultuur, gebrek aan toezicht op bewoners en relaties tussen bewoners onderling en ook met medewerkers.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“Soms wil je geen gelijk krijgen, en dat heb ik helaas wel gekregen”, zegt Madeleine van Toorenburg (CDA). Niet alleen Omroep Brabant, maar ook het Tweede Kamerlid is de afgelopen tijd bedolven onder alarmerende brieven van zowel werknemers als (voormalig) cliënten.
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer
'Belangrijk voor Nederland'Na berichtgeving van Omroep Brabant stapte Van Toorenburg naar de staatssecretaris en vroeg een debat aan. “Het gaat hier niet alleen om de veiligheid van de medewerkers en cliënten, maar ook van onze maatschappij. Het is belangrijk voor Nederland dat de situatie daar veilig is.”
Van Toorenburg schrikt van de verhalen dat medewerkers geen aangifte durven te doen uit angst voor represailles van criminelen. “Ik constateer dat het personeel niet is opgewassen tegen de cliënten. Ze voelen zich onveilig. Maar ik bespeur ook dat ze onervaren zijn. Dat is zorgwekkend. Ik hoop dat er veel deskundig personeel bij komt. Op deze manier kan De Woenselse Poort niet verder.”[YouTube:https://youtu.be/F8XuntOC2bY]
'Rapport geeft hoop'Advocaat Job Knoester, die meerdere tbs’ers in De Woenselse Poort vertegenwoordigt, schrikt niet van de uitkomsten, maar is wel positief verrast. “Het is een kritisch rapport en het herstelt mijn vertrouwen in de inspectie”, erkent de raadsman.
“De conclusies zijn hard, maar geven hoop en vertrouwen dat er positieve veranderingen gaan komen in De Woenselse Poort, zolang er maar open en transparant gewerkt wordt. Door zowel de directie als het personeel.”
Heeft u ervaringen met De Woenselse Poort die u met Omroep Brabant wilt delen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].[YouTube:https://youtu.be/-37qyxCf2m8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.