Iris van Nuland wint Superkids en gaat nieuwe viool kopen

15 oktober 2016 om 13:50
nl
De Osse Iris van Nuland heeft de finale van Superkids gewonnen. De 14-jarige violiste versloeg vrijdagavond zeven andere kandidaten bij de talentenjacht van RTL 4.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

"Ik vind het echt heel erg leuk. Ik had niet verwacht dat klassieke muziek het grote publiek trekt", vertelt de Osse. Ze speelde 'De Lente' van De Vier Jaargetijden van Vivaldi. "Ik vond dit een perfect finalestuk. Het is lekker vrolijk en weer heel anders dan de nummers die ik eerder deed."
Studiebeurs van 25.000 euroIris kreeg voor haar act 193,5 punten. Net een halve punt meer dan de nummer twee, danser Taisiya Shulga. De Osse krijgt door de winst een studiebeurs 25.000 euro. "Ik denk dat ik er een nieuwe viool van ga kopen. Een hele mooie", zegt ze. "En als er geld overblijft ook een strijkstok."
Bij Superkids laten jonge talenten zien wat ze kunnen. Iris nam het in de finale onder meer op tegen een danser, pianist, drummer, zanger en kunstschaatser. De show wordt gepresenteerd door Johnny de Mol en Wendy van Dijk. De Osse deed mee aan het tweede seizoen van het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.