Hoe deden de Brabantse clubs in de Jupiler League het?

15 oktober 2016 om 00:43
nl
Jong PSV verspeelde vrijdagavond drie punten in de Jupiler League. De koploper ging met 1-0 onderuit in en tegen Almere. Lees hieronder hoe het alle Brabantse clubs in de eerste divisie het vrijdagavond verging.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Almere City-Jong PSVYener Arica was de beul van Jong PSV in Almere. Hij scoorde vlak na rust. Omdat ook de andere ploegen die strijden om de bovenste plaatsen punten lieten liggen, blijft de ploeg van Bronzen Stierwinnaar Pascal Jansen gewoon bovenaan staan.
Telstar–NAC BredaNAC Breda verloor met 2-0 van Telstar. Stefano Lilipaly zette de ploeg uit Velsen op voorsprong. Liban Abdulahi schoot de tweede binnen. De ploeg uit Velsen heeft nu net zoveel punten als NAC, dat vijfde staat.
FC Eindhoven – FC Emmen De Eindhovenaren verloren door een treffer van Tim Siekman. De ploeg van Ricardo Moniz vinden we nu terug op een teleurstellende dertiende plaats. De afgelopen seizoenen was FC Eindhoven een vaste waarde in de top van de ranglijst.
FC Den Bosch-SC CambuurIn de strijd tegen degradatie boekte FC Den Bosch vrijdagavond een hele belangrijke overwinning. Het eveneens tegenvallende SC Cambuur, dat vorig seizoen nog uitkwam in de eredivisie, werd in De Vliert met 3-1 opzij gezet.
Helmond Sport–VolendamOok Helmond Sport schreef drie punten bij. De ploeg van coach Rou Hendriksen won met 2-0 van subtopper FC Volendam. De treffers werden gemaakt door Furghill Zeldenrust en Teije ten Den. Door deze verrassende overwinning staan de Helmonders net als RKC Waalwijk en FC Den Bosch op drie punten uit één wedstrijd in de strijd om de tweede periodetitel.
FC Oss-RKC WaalwijkHet publiek was de grote winnaar bij het treffen tussen FC Oss en RKC Waalwijk vrijdagavond. Dit duel was een waar doelpuntenspektakel. FC Oss kwam 2-0 voor, maar verloor met 2-5.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.