Videoscheidsrechter bij Sparta-PSV

15 oktober 2016 om 11:53
nl
Bij de KNVB-bekerwedstrijd tussen PSV en Sparta Rotterdam wordt er weer getest met de videoscheidsrechter. De wereldvoetbalbond FIFA heeft officieel toestemming gegeven om in de tweede ronde van het bekertoernooi verder te gaan met de proef, meldde de KNVB zaterdagochtend.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De bond maakt later bekend wie de arbiter en videoscheidsrechters zijn tijdens dit duel.
Anouar KaliDe KNVB kreeg als pionier op het gebied van de videoscheidsrechter in juni van de FIFA te horen dat de bond komend seizoen live mocht gaan testen. Arbiter Björn Kuipers had begin september tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en Italië de mondiale primeur, al betrof dat een oefeninterland.
In Nederland werd de video-arbiter daarna voor de eerste keer ingezet bij de bekerwedstrijd tussen Ajax en Willem II. Dit had grote gevolgen voor Willem II-middenvelder Anouar Kali. Die werd op basis van een beslissing van de videoscheidsrechter uit het veld gestuurd na een overtreding op Lasse Schöne.
ErvaringenDe IFAB, de instantie die de spelregels in het voetbal beheert, komt dinsdag en woensdag in Frankfurt bijeen en bespreekt dan de ervaringen met de videoscheidsrechter. Gijs de Jong, momenteel operationeel directeur bij de KNVB, is daarbij aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.