'Als ik naar boven kijk, zie ik de lucht', lekkage zet kapperszaak blank

15 oktober 2016 om 15:22 • Aangepast 21 november 2020 om 06:54
nl
"Als ik in mijn zaak naar boven kijk, zie ik de lucht." Treffender kan Joyce Brekelmans van Rombout Kappers in Waalwijk niet aangeven in welke ellende ze zaterdagmorgen terecht is gekomen. Een lekkage in het dak van winkelcentrum De Els zorgde bij een aantal ondernemers voor een ravage.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Onderneemster Joyce Brekelmans is praktisch. "Zodra ik mijn deur opendeed heb ik gevloekt, maar al snel heb ik de telefoon gepakt en ben ik gaan bellen. Eerst naar de brandweer, toen naar dertig tot veertig klanten. Ook mijn zes medewerkers heb ik naar huis gestuurd. Vandaag is het puinruimen."

Wachten op privacy instellingen...

InstortenOok buurman Zeeman is zwaar getroffen. Daar wordt het plafond gestut om te voorkomen dat de volgezogen platen naar beneden komen. Ook de Zeeman houdt de deuren dicht deze dag. Het naastgelegen reisbureau vakantieXperts kan met wat aanpassing wel open.
Over de oorzaak is nog geen duidelijkheid. "Maar," zegt Brekelmans "ik heb wel een idee. Ze zijn hier bezig met een overkapping. Ik vermoed dat daar iets niet helemaal goed bij is gegaan."
Overal waterOndertussen is het aanpakken en dringt de werkelijkheid nog niet helemaal door. Joyce: "Er staat zeker twee centimeter water in mijn zaak. Ik heb houten meubels die de hele nacht in het water hebben gestaan. Nog steeds sijpelt er water langs de muren."
Bij iedere herhaling van de feiten, komt de waarheid een beetje meer binnen bij Joyce. "Of ik maandag open kan is maar de vraag. Op zaterdag werken alleen de nooddiensten. Dit weekend is het dus opruimen en de schade overzien. Maandag komt de verzekering de schade opnemen. Ook het herstellen zal pas maandag beginnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.