Marianne Vos figureert op WK in de woestijn van Qatar

15 oktober 2016 om 16:33 • Aangepast 21 november 2020 om 06:53
nl
Marianne Vos is er niet in geslaagd om voor de vierde keer wereldkampioen op de weg te worden. De wielrenster uit Babylonienbroek eindigde in Qatar op plaats 22 achter winnares Amalie Dideriksen uit Denemarken.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Het was heet in Qatar. Maar liefst 36 graden en onder die omstandigheden reden de dames ruim 134 kilometer over de wegen van de hoofdstad Doha. Enige Brabantse troef was Marianne Vos. Drievoudig wereldkampioen en dus ook dit keer één van de kanshebbers.

Wachten op privacy instellingen...

Hard makenDe Nederlandse ploeg maakte in Doha de wedstrijd hard. Een voor een probeerden Vos en haar teamgenoten weg te rijden uit het peloton, maar daarvoor bleek het parcours niet selectief genoeg.
De  Amerikaanse wereldkampioene tijdrijden Amber Neben wist nog het langst uit de klauwen van het peloton te blijven. Echter veertien kilometer voor de finish werd ze teruggehaald waarna de wedstrijd eindigde in de door velen vooraf voorspelde massasprint.
MassasprintBelangrijkste Nederlandse troef voor die sprint was Kirsten Wild, maar ook Marianne Vos bleek na 134 kilometer nog iets over te hebben. Ze trok de sprint aan voor Wild, maar die kwam net iets te vroeg op kop.
De Deense Amalie Dideriksen wist in de laatste meters Wild nog te passeren en kwam net iets eerder over de meet. Goud dus voor de Deense. Kirsten Wild moest dus uiteindelijk tevreden zijn met het zilver. Vos eindigde als nummer 22.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.