Kinderorkest blaast de aftocht in de BZT Show maar: 'Volgend jaar weer!'

19 oktober 2016 om 21:33
nl
"Ze hebben geblazen voor wat ze waard zijn, maar helaas verloren." Ondanks het verlies is er trots te horen in de stem van Ingrid Verhoeven uit Hilvarenbeek. Een orkest van 60 kindermuzikanten van basisschool Starrebos stond zaterdag in de finale van de BZT Show op NPO3.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Uiteindelijk eindigde het kinderorkest als derde van de drie finalisten. "Maar het is een geweldige ervaring geweest", vertelt Ingrid enthousiast. Haar twee zonen Finn en Mees zitten beiden in het schoolorkest. Finn is van het slagwerk en Mees hoort bij de 40 blaasmuzikanten die het team rijk is.
Koninklijk optredenVoor het winnende orkest ligt een optreden voor koningin Maxima in het vooruitzicht. Hoewel ze niet gewonnen hebben viel het 'Beekse' orkest wel op. Al was het maar dat ze met zovelen waren. Geen enkel orkest had ook zoveel blaasmuzikanten. Van schuiftrombone tot hoorn en alles wat daar tussen zit, stond mee te blazen.
Volgend jaar wil basisschool Starrebos zeker in de herkansing. De plannen voor een nieuw orkest met 'verse' muzikanten uit groep 6 en 7 zijn in de maak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.