Personeel Woenselse Poort durfde niet te praten, maar volgens NU'91 is dit hét moment

16 oktober 2016 om 15:13
nl
Verplegersvakbond NU'91 reageert geschokt op de uitkomst van het onderzoeksrapport naar de wantoestanden in de Woenselse Poort. "Veiligheid van cliënten en personeel zou eerste prioriteit moeten zijn. Het is zorgelijk dat dat hier kennelijk niet zo is", zegt woordvoerder Michel van Erp. Hij roept medewerkers van de tbs-kliniek in Eindhoven op om zich te melden met hun eigen ervaringen. 'Dit is hét moment ervoor'.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Van Erp wil zo snel mogelijk in gesprek met de directie van de GGzE. "We hebben al contact gehad. Als het aan ons ligt gaan we volgende week met elkaar om de tafel."
Vooruitlopend op dat overleg hoopt hij dat zoveel mogelijk medewerkers van de Woenselse Poort zich melden. "De inbreng van de werkvloer is essentieel. We willen hun verhalen horen en we garanderen iedereen dat er naar hen geluisterd zal worden".  
'Veilige omgeving om verhaal te doen'Eerder hebben medewerkers laten weten dat ze uit angst voor wraak niets durven te zeggen. "Maar dit is hét moment om ermee naar buiten te komen," zegt Michel van Erp. "Ik hoop dat voor iedereen duidelijk is dat we een veilige omgeving bieden waarin mensen hun verhaal kunnen doen."
Inhoudelijk wil de NU'91-woordvoerder niet op het onderzoeksrapport ingaan. " Daarvoor ken ik de ins en outs niet goed genoeg". Evenmin wil hij vooruitlopen op mogelijke stappen van de verplegersvakbond. "Pas na het overleg met GGzE besluiten we hoe we hiermee verder gaan".  
Geen signalenAnderhalve maand geleden zei Van Erp nog dat hij geen signalen had dat medewerkers van De Woenselse Poort hun werk niet goed konden doen. Hij reageerde toen op berichtgeving van Omroep Brabant dat de veiligheid van cliënten en medewerkers van de psychiatrische kliniek in het gedrang was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.