Willem II speelt gelijk bij feestend Sparta: 'Het voelt als een nederlaag'

15 oktober 2016 om 21:47
Willem II heeft zaterdagavond uit bij Sparta 2-2 gelijkgespeeld. Beide Tilburgse doelpunten kwamen op naam van Fran Sol.
Profielfoto van Beenen Bram
Beenen Bram

Willem II kwam vlak voor rust op voorsprong. De tweede goal van Fran Sol viel in de 69ste minuut. Kort daarna maakte Sparta de aansluitingstreffer. Die gaf de thuisploeg vleugels. In de laatste minuut van de officiele speeltijd maakte Thomas Verhaar de gelijkmaker.
"Het voelt als een nederlaag'"Dat is zeker zuur", zei Willem II-coach Erwin van de Looi na afloop. "Geslagen ben ik niet, want ik denk dat we vandaag voetballend hebben laten zien dat we beter waren dan Sparta. We hadden het verdiend te winnen. Maar hier staat wel een trainer die er ongelofelijk de pee in heeft op de manier waarop we de wedstrijd uiteindelijk niet gewonnen hebben. Het voelt echt als een nederlaag vandaag."
Het gaf het feestje rond het honderdjarig bestaan van Het Kasteel nog meer glans, maar voor Willem II betekende de 2-2 eindstand een verlies van twee dure punten. De ploeg verliest de aansluiting een beetje met de middenmoot. "Maar we moeten niet wanhopen en in de war raken", benadrukt Van de Looi. "We moeten nog een paar onderdelen verbeteren en dan resultaat boeken."
Retro relDe wedstrijd tussen Sparta en Willem II stond in het teken van het honderdjarig bestaan van Het Kasteel, het stadion van Sparta. Voor die gelegenheid speelde de thuisclub in een retroshirt. Aanvankelijk zou Willem II dit ook doen, maar de club zag daar vanaf omdat de spelers de katoenen shirts niet lekker vonden zitten. Dit tot ongenoegen van de meegereisde fans.