Kinderen Mill en Sint Hubert zijn de Keukenbazen van Nederland: 'Verrassend en restaurantwaardig'

16 oktober 2016 om 02:18 • Aangepast 21 november 2020 om 06:53
nl
De kinderen uit de gemeente Mill en Sint Hubert hebben zaterdag de 'Keukenbazen-kookwedstrijd' gewonnen. Aan de wedstrijd deden achttien Brabantse gemeenten mee.
Profielfoto van Agnes van der Straaten en Peter de Bekker
Geschreven door
Agnes van der Straaten en Peter de Bekker

'Keukenbazen' is een wedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De wedstrijd wordt georganiseerd door AgriFood Capital. Dit is een samenwerkingsverband tussen scholen, ondernemers en overheden in Noordoost-Brabant. De kinderen koken tijdens deze wedstrijd met producten uit de eigen regio. Zaterdag gingen alle kinderen, geholpen door hun burgemeesters, aan de slag in de keuken van het Koning Willem I College.

Wachten op privacy instellingen...

Eef, Sterre, Renske en Sill waren de winnende keukenbazen uit Mill en Sint Hubert. Hun burgemeester, Antoine Walraven mag zich Smaakburgemeester van Nederland noemen.
AmbtsketenWalraven is verguld met zijn titel. "De concurrentie was groot met achttien deelnemende gemeenten. Ik vond het menu van ons team er op papier al heel lekker uitzien. Maar toen ik aan tafel zat, was ik helemaal aangenaam verrast. Toen voelde ik dat de kans om te winnen steeds groter werd. De ambtsketen van Smaakburgemeester ga ik met trots dragen.”
De jury noemt het menu van team Mill en Sint Hubert 'verrassend, met restaurantwaardige gerechten'. Het team kreeg hoge scores voor de mooie smaak en de opmaak van de borden en het feit dat ze gebruik maakten van lokale leveranciers. Zo hadden ze paling van de Bardoel Palingkwekerij en kip van Van Lith. De jury vond ook dat het team goed rekening had gehouden met het seizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.