Video

Moedeloosheid bij PSV na wéér veel gemiste kansen en weer puntverlies

16 oktober 2016 om 01:18
nl
Wéér had PSV het meeste balbezit en creëerde de ploeg de meeste kansen, maar ook trof het weer een uitblinkende keeper en een tegenstander die met de spaarzame kansen wél heel effectief omging. Net als tegen FC Groningen en Heerenveen eindigde ook de wedstrijd tegen Heracles in een teleurstellend gelijkspel (1-1) en dus liep PSV opnieuw duur puntverlies op.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Kansen op meer doelpunten had PSV zeker. Bijvoorbeeld spits Luuk de Jong, die onder meer de paal en de uitblinkende Heracles-keeper Bram Castro op zijn pad vond. De spits baalde zichtbaar na afloop.
"Dit is wel frustrerend. Je bent zoveel beter en speelt 99 procent op de helft van de tegenstander. We krijgen zelf  veel kansen en dan is één kans tegen meteen een goal, waardoor we niet winnen. Dat is heel frustrerend."
Uitblinkende keepersOpvallend is ook dat de keepers van de tegenstanders van PSV de laatste weken steeds een heldenrol vervullen. Volgens De Jong kan PSV dat zichzelf ook aanrekenen. "Het is misschien ook onze schuld dat keepers steeds tegen ons uitblinken. Je moet er voor zorgen dat de keeper de bal net niet kan hebben. Wij geven ballen die ze net wél kunnen hebben en daardoor kunnen ze uitblinken"[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/787373251651571713]Meer punten kunnen hebbenVolgens middenvelder Bart Ramselaar is het probleem van PSV duidelijk. "Wij krijgen een stuk of tien goede kansen, Heracles één. Hooguit twee. Dan moet je die wedstrijd winnen. Simpel. Dit hebben we dit seizoen al vaker meegemaakt. We hadden al veel meer punten kunnen en moeten hebben."[https://twitter.com/paulpostman/status/787376422255992832]Weinig doelpuntenTrainer Phillip Cocu sprak zaterdag van een repeterend verhaal na het teleurstellende gelijkspel van PSV tegen Heracles Almelo.
"We komen gewoon veel te moeizaam tot scoren. Ik geloof dat we 27 doelpogingen hadden. Dan is één doelpunt wel heel weinig. We doen onszelf weer tekort. Ook door de manier waarop we dat doelpunt weggeven. Zij worden één keer gevaarlijk, maar dat kwam door ons. En dan leidt dit ook nog eens tot een tegentreffer. Dit mag ons niet gebeuren."
Achterstand op FeyenoordCocu beseft dat koploper Feyenoord de voorsprong op PSV zondag tot negen punten kan vergroten.
"Maar laten we nu maar even niet naar de ranglijst kijken. Laten we eerst maar eens fatsoenlijk gaan spelen. Dan zien we wel verder. We gaan hier maandag op terugkomen en dan moeten we het afsluiten. Woensdag wacht alweer een belangrijke wedstrijd tegen Bayern München in de Champions League."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.