Besluit retroshirts kwam van clubleiding Willem II: 'Spelers krijgen zwartepiet toegespeeld'

16 oktober 2016 om 01:10
nl
Willem II-aanvoerder Jordens Peters zegt dat de spelersgroep ten onrechte de schuld krijgt van het feit dat zijn ploeg zaterdag tegen Sparta geen retroshirts droeg. Volgens Peters is het een besluit geweest van de clubleiding en niet van de spelers, zoals wordt gesuggereerd. "Wij weten het verhaal hier achter niet en dat is ook niet naar ons gecommuniceerd."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Hij is er niet blij mee en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Jordens Peters, de captain van Willem II, vindt het erg vervelend hoe de communicatie rondom de retroshirts is verlopen. Omdat de thuishaven van Sparta, Het Kasteel, honderd jaar bestaat, zouden beide elftallen eigenlijk in historische shirts spelen.
Gebrek aan communicatie"Er is een gebrek aan communicatie geweest", zegt Peters. "Wij hebben de shirts gezien en ze waren van katoen. Wij hebben daar verder geen beslissing in genomen en hoorden een dag voor de wedstrijd dat we er niet in zouden gaan spelen. Het is een beslissing van de club en ik heb nu een beetje het idee dat de spelers de zwartepiet toegespeeld krijgen. Wij snappen het verhaal er achter niet. Dat weten wij niet en is niet naar ons gecommuniceerd."  
Het onderwerp beroerde ook de fans van Willem II. Die waren het totaal niet eens met de beslissing om niet in de retroshirts te verschijnen op Het Kasteel. "De supporters hebben recht op hun mening", stelt Peters. "Het was nu heel erg tegen ons gericht en dat is niet terecht. Het was een beslissing van de clúb. De supporters zijn ontzettend belangrijk voor Willem II, die hebben wij gewoon nodig om er een goed seizoen van te maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.