Video

Waaiers zorgen voor moeilijke race Koen de Kort, Sagan wederom wereldkampioen wielrennen

16 oktober 2016 om 18:23 • Aangepast 21 november 2020 om 06:53
nl
Peter Sagan heeft zondag bij de WK wielrennen in Doha opnieuw de wereldtitel in de wegwedstrijd veroverd. De titelverdediger uit Slowakije won de sprint van een eerste groep van zo'n twintig renners. Voor Koen de Kort uit Liempde was de koers snel over. Door vroege waaiervorming fietste hij ruim 170 kilometer in de achtervolgende groep en moest genoegen nemen met plek 44.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Met name de Belgen en Engelsen zorgden al vroeg in de koers voor een grote schifting, door met zes man in de eerste zogenoemde waaier op te duiken. Daarin had Nederland met Niki Terpstra en Leezer, door goed werk van De Kort, slechts twee renners mee.
'Ik heb mijn werk gedaan'De Kort keek na zijn 44e plaats met gemengde gevoelens terug op het WK in Qatar. De veldslag in de woestijn overleefde hij net niet en eenmaal op het lokale circuit in Doha beland, zag hij de eerste groep steeds verder uitlopen. "Ik heb er alles aan gedaan om Terpstra in de eerste groep te krijgen nadat we net de slag gemist hadden. Want alleen Leezer zat in eerste instantie mee. Ik gaf alles om eraan te blijven hangen, maar ik moest er helaas toch af.
Toch had De Kort nog de illusie dat hij weer de aansluiting zou vinden. "Maar de Belgen in onze groep reden irritant. Zij wilden niet dat we terug kwamen. Dat is hun goed recht. Maar vijf rondes voor het einde was het wel duidelijk dat het afgelopen was."

Wachten op privacy instellingen...

Op dat moment kon de Liempdenaar niets anders doen dan het WK uitrijden. "Ik had goede benen, jammer dat ik er niet meer uit heb kunnen halen. Maar ik heb goed voor de ploeg gewerkt. Zonder mij zat Terpstra er niet bij. Ik heb mijn werk gedaan."
Van Poppel moet koers uitDanny van Poppel werd zo'n honderd kilometer voor de finish al uit de koers genomen. De organisatie doet dit om te voorkomen dat ze op het lokale circuit worden ingelopen.
Voor bondscoach Johan Lammerts uit Putte was het zijn allerlaatste wedstrijd als eindverantwoordelijke. Lammers zwaait af. Volgend jaar begint hij aan een nieuw avontuur als technisch directeur bij de KNWU.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.