15-jarige pyromaan uit Ossendrecht weer opgepakt

17 oktober 2016 om 09:11
nl
Een 15-jarige jongen uit Ossendrecht is afgelopen woensdag opgepakt voor enkele pogingen van brandstichting in zijn woonplaats.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

In de afgelopen periode zou hij onder meer een brandbare vloeistof tegen de achtergevel van een huis hebben gegooid. Ook werd bij een huis enkele keren vuurwerk gevonden. De jongen was al eerder veroordeeld voor brandstichitng. Hij heeft de nieuwe pogingen bekend.
Afgelopen vrijdag is hij voorgeleid. De rechter-commissaris besloot de jongen langer vast te houden. De politie bracht nieuws zondag naar buiten.
GedragstherapieDe jongen is afgelopen zomer veroordeeld voor het stichten van een groot aantal branden. Justitie legde hem toen enkele maatregelen op. Zo moet hij zich tijdens een proefperiode van twee jaar laten behandelen en gedragstherapie volgen. Verder kreeg hij onder bepaalde voorwaarden een halfjaar huisarrest opgelegd en moest hij zich regelmatig melden bij de reclassering.
Justitie legde hem ook een voorwaardelijke plaatsing in een inrichting voor jeugdigen op. Tot slot moest hij nog 100 uur onbetaald werk doen en twaalfduizend euro aan schadevergoedingen betalen.
Wijkagent Frank Nolten is tevreden dat de jongen langer in hechtenis blijft en hulp krijgt. "De inwoners van Ossendrecht waren bang voor herhaling van de brandstichtingen. Ze kunnen weer gerust zijn. Hij zit nu vast en wordt geholpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.