Mathieu van der Poel wint weer in Superprestige - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel wint weer in Superprestige

16 oktober 2016 om 21:48
nl
Archieffoto: ANP
Archieffoto: ANP
Mathieu van der Poel is goed aan het seizoen begonnen. De Nederlands kampioen veldrijden was zondag in Zonhoven de snelste in de tweede wedstrijd uit de Superprestigereeks. Van der Poel had twee weken terug de openingsrit in Gieten ook al gewonnen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De 21-jarige Van der Poel bleef zondag zijn Belgische rivaal Wout Van Aert nipt voor. De winnaar van vorig jaar gaf zich pas in de laatste bocht gewonnen. Laurens Sweeck, ook uit België, werd derde, voor de Nederlander Lars van der Haar.
In het klassement heeft Van der Poel na twee wedstrijden twee punten voorsprong op Van Aert. De derde race is op 6 november in Ruddervoorde.   FrustratieDe tweede plaats zorgde voor frustratie bij Van Aert. "De zege is door mijn handen geglipt. Het is jammer. Ik was er zo kortbij. Pas in de laatste meters moest ik Mathieu laten voorgaan"', aldus de wereldkampioen. "Ik had ook niets meer in de benen toen Mathieu in volle sprint naast mij kwam. Je begint dan achteraf aan details te denken, maar uiteindelijk haalt dat niets uit. Ik ben tweede en dat zal niet meer veranderen. Ik wil Mathieu maar al te graag kloppen. Dat kan volgend weekend al. Alles zit kortbij elkaar. Het is niet zo dat er een enorm klasseverschil is tussen ons. Gelukkig maar."


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.