Kevin Abbring boekt beste WK-resultaat in Spanje, 'Missie volbracht'

17 oktober 2016 om 01:59
nl
Kevin Abbring uit Son heeft tijdens de WK Rally van Spanje zijn persoonlijke beste WK-resultaat gehaald. Hij werd zevende algemeen aan het stuur van zijn 2015 specificatie Hyundai I20 WRC. “Het is een waardevol en leerzaam weekend voor ons. Wat betreft de eindklassering: ‘missie volbracht’” aldus Abbring.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Ups en downsVoor Abbring had ook deze wedstrijd zijn positieve en negatieve momenten. “We hadden op vrijdag gehoopt op gravel een voordeel te hebben op basis van onze startplek, maar het feit dat de proeven nat waren gooide roet in het eten” meende Abbring. Hij reed weliswaar een tweede tijd op een van de gravelproeven, maar op de langste van de gravelproeven kreeg hij technische problemen, waardoor hij weer werd teruggeworpen in het klassement.
WalesOp de asfaltproeven op zaterdag en zondag kon Abbring geen vuist maken met de 2015 specificatie Hyundai tegen allemaal 2016 evoluties van de concurrentie. “We hadden niet verwacht dit weekend proeven te kunnen winnen, maar we hebben belangrijke stappen gemaakt en dus ik ben heel blij met deze zevende plaats” zei Abbring.
De testrijder van Hyundai gaat voor zijn volgende wedstrijd naar Wales, waar hij weer achter het stuur van de klantenauto van Hyundai stapt; de Hyundai I20 R5. Hij neemt het in Wales opnieuw op tegen de rijders in WRC2, om door hem mede-ontwikkelde product deze keer op gravel te tonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.