Nederland wil bloedmonster chauffeur rampbus Sierre

17 oktober 2016 om 11:42
nl
Nederland heeft Zwitserland gevraagd om een bloedstaal van de chauffeur van de bus die in 2012 in de Zwitserse plaats Sierre verongelukte. Een aantal nabestaanden dringt op een bloedonderzoek aan omdat ze vermoeden dat de busbestuurder zich opzettelijk doodreed.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Bij het busongeluk kwamen 28 inzittenden om het leven. Onder de doden waren zeven Nederlandse kinderen, onder wie de 11-jarige Roma Daris uit Bergeijk.
Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de chauffeur van de bus destijds zelfmoord pleegde door de touringcar met opzet tegen een tunnelwand te rijden.
LEES OOK: Busramp Sierre waarbij meisje (11) uit Bergeijk omkwam gevolg van wanhoopsdaad depressieve chauffeur
Van de Belgische chauffeur is tijdens het onderzoek bekend geworden dat hij psychische problemen had. En dat hij daarom medicijnen slikte, een antidepressivum. Nederland vraagt de Zwitsers nu om een bloedmonster van de buschauffeur beschikbaar te stellen voor onderzoek.
In augustus vorig jaar stopten de Zwitsers het strafonderzoek naar het busongeluk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt geen twijfels te hebben over het Zwitserse onderzoek, maar tegemoet te komen aan de wens van de nabestaanden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.