Winkels in winkelcentrum Waalwijk kunnen weer open na lekkage

17 oktober 2016 om 13:23
De drie winkels in winkelcentrum De Els in Waalwijk die zaterdag moesten sluiten na een lekkage kunnen maandag de deuren weer openen. De oorzaak is inmiddels duidelijk: het regenwater op het dak werd niet goed afgevoerd vanwege een verbouwing.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Enkele kistjes rond pilaren die worden ingezet tijdens de bouw van een nieuw dak liepen vol water. Dat water kwam uiteindelijk door de dakplaten naar beneden.
Dankzij aanpassingen loopt het regenwater nu wel goed weg, meldt Hans Verspaandonk, die de verbouwing in het winkelcentrum begeleidt. Ook zijn er waterzuigers ingezet om het regenwater op te zuigen.
Plafondplaten en vloer beschadigdReisbureau VakantieXperts, kapper Rombout Kappers en een filiaal van Zeeman werden zaterdagochtend compleet verrast door het water. Het reisbureau en de kapper gaan maandag weer open. De vestiging van Zeeman is sinds zaterdagmiddag al weer open.
Zaterdag stelde Joyce Brekelmans van Rombout Kappers nog dat de chaos gigantisch is. Inmiddels is alles opgeruimd, meldt Brekelmans. De winkels zijn door Verspaandonk verzocht contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij over de vergoeding van de schade.
Volgens Verspaandonk moeten er vooral plafondplaten worden vervangen. Mogelijk moet in twee van de drie winkels ook de vloer worden vervangen. Daarover volgt later op de dag meer duidelijkheid.[tweet:https://twitter.com/omroepbrabant/status/787254743060082688?ref_src=twsrc^tfw]

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...