100.000e bezoeker verwelkomd bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam - Omroep Brabant
Video

100.000e bezoeker verwelkomd bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam

17 oktober 2016 om 20:59
nl
Het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft maandagmiddag haar honderdduizendste bezoeker mogen ontvangen. De teller voor dit jaar staat nu op 58.000 bezoekers, terwijl het oude Biesbosch Museum op jaarbasis door ‘maar’ 35.000 mensen werd bezocht.
Profielfoto van de Schipper Eva
Geschreven door
de Schipper Eva

De gelukkige was Silke Somandin uit Alphen aan de Rijn. "Ja een hele grote verrassing! Je staat opeens helemaal in the picture en dat ben ik niet zo gewend," lacht ze.
Een trotse directeurMuseumdirecteur Peter van Beek is heel trots. "Wij hoopten op jaarbasis zo'n 50.000 bezoekers te trekken in de nieuwe setting. We zijn nu een maand of 17 ver en mogen al de 100.000e hier binnenhalen."
Kritiek op expositieOp 26 juni 2015 werd het vernieuwde Biesbosch Museum geopend, waarna op 18 juli 2016 het project de Biesbosch Beleving volgde.
In het najaar van 2015 schreef de Historische Vereniging Werkendam nog een open brief waarin zij opriepen om meer spullen uit het voormalige museum te exposeren en de sfeer van het oude museum te herstellen. De brief was gebaseerd op negatieve geluiden uit Werkendam.
Van Beek zegt hierop: "Het gaat goed en wij zijn ook niet doof voor de reacties. Die kritiek hebben we best wel ter harte genomen. We zijn ook nog steeds aan het kijken waar we in het museum dingen gaan aanpassen. Daar hopen we de winterperiode ook een beetje voor te gaan benutten."
Mooiste natuurgebied van Nederland?De Biesbosch maakt kans om het ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ te worden. Het museum verwacht dat de belangstelling voor de Biesbosch en het Biesbosch MuseumEiland de komende jaren alleen maar zal toenemen, ongeacht de uitslag van de publiekverkiezing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.