Video

FCV Dender 'compleet verbijsterd' over rellende hooligans Helmond Sport

17 oktober 2016 om 21:34
nl
Voetbalclub FCV Dender ‘is compleet verbijsterd’ over de rellen zaterdagavond bij de wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk. Bij de rellen waren ongeveer vijftien aanhangers van Helmond Sport betrokken. ‘Hooligan-toeristen’, worden de relschoppers door de Belgische voetbalclub genoemd.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

“Een geïsoleerde groep hooligan-toeristen die zich in de thuisvakken genesteld hadden, maar duidelijk geen FC-supporters waren, besloot om de bezoekende aanhang uit te dagen”, zo stelt de voetbalclub uit het Belgische Denderleeuw in een verklaring.
LEES OOK: 'Bevriende' voetbalsupporters, hoe zit dat precies?
De club werkt volgens de verklaring volledig mee om zoveel mogelijk schuldigen te zoeken, te identificeren en te straffen. Deze week is er een gesprek met de vaste supporters van Dender. De club wil weten of er banden zijn tussen de fans en supporters van Helmond Sport. "Als dat het geval is, wil ik hen duidelijk maken dat dit niet kan", zegt veiligheidcoördinator Ivan Beuckels van de club.
'Zielige provocatie'In de verklaring maakt de club excuses aan de tegenstander. Beerschot Wilrijk is volgens FCV Dender ‘slachtoffer geworden van zielige provocatie van deze groep hooligan-toeristen’.
De club bedankt de supporters van Beerschot voor het niet ingaan op de provocaties. Hierdoor is volgens FCV Dender erger voorkomen.
Bevriende fansDe Helmondse fans zouden bevriend zijn met de aanhang van FCV Dender, al was dat volgens Beuckels niet bij de club bekend. Een groep van veertig fans was met de bus naar België gegaan om de wedstrijd te bezoeken. "Ook al zouden zij in Nederland een stadionverbod hebben, dan kan ik ze in België niet weigeren", zegt Beuckels."
Helmond Sport neemt afstand van de supporters die de rellen uitlokten, zei het maandagmiddag in een verklaring op de eigen website.
DossierDe Belgische politie is nog bezig met het opmaken van een dossier. Het is daarna, net als in ons land, aan het parket (justitie) om te besluit of er tot vervolging wordt overgegaan. Ingewijden sluiten niet uit dat het voorval ook een staartje krijgt voor Helmond Sport.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.