Helmond Sport onderzoekt of relschoppers door club gestraft moeten worden

17 oktober 2016 om 15:59
nl
Helmond Sport neemt afstand van de mannen die zaterdagavond in België rellen veroorzaakten. Hoewel de club nog niet wil bevestigen of het daadwerkelijk om fans van haar eerste team gaat, heeft ze 'contacten gelegd met instanties' om te kijken of en hoe er actie kan worden ondernomen tegen de relschoppers.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

In een verklaring op de website staat dat Helmond Sport het betreurt dat de supporters de naam van Helmond Sport en de supporters in diskrediet hebben gebracht.
LEES OOK: 'Supporters' Helmond Sport misdragen zich in België [FILMPJE]
"Helmond Sport heeft met afgrijzen kennis genomen van de ongeregeldheden van afgelopen zaterdag bij de wedstrijd FCV Dender - KFCO Beerschot Wilrijk. We betreuren het dat hierbij beide teams en hun aanhang de dupe zijn geworden."
SanctiesOf de club weet om welke supporters het gaat wil woordvoerder Ronnie Vriens niet zeggen. "Alles wat wij op dit moment kwijt willen, staat in de verklaring op de website", zo zegt hij. Ook op de mogelijke sancties wil hij niet ingaan. "Het is zaak om eerst te achterhalen wie er in de bus zaten en wie van hen ook echt betrokken waren bij de ongeregeldheden."
LEES OOK: 'Bevriende' voetbalsupporters, hoe zit dat precies?
Supporters die zijn aangesloten bij de Supportersvereniging Helmond Sport veroordelen op Facebook de actie van hun 'medesupporters'. Een enkeling roept daar op om harde maatregelen tegen de relschoppers, onder andere met een stadionverbod.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.